A Dia-Wellness termékek jellemzői
- Jelentősen csökkentett energia- és szénhidráttartalom
- A cukorral készült termékekével azonos ízhatás
- Alacsony glikémiás index
- Magas élelmi rosttartalom
- Hozzáadott cukor nélkül készülnek
- Cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják
- Egyszerűen és gazdaságosan elkészíthetőek
- Könnyen beilleszthetőek a hagyományos receptúrákba
- Összetételük megfelel a nemzetközi diabetológiai standardoknak
A Dia-Wellness élelmiszerek étrendi és élettani hatása
Hazai és nemzetközi felmérések szerint a megkérdezettek kb. 80 %-ának lesújtó véleménye van a forgalomban lévő diabetikus termékekről, mivel az emberek:
- hiányolják a diabetikus termékek választékát,
- keveslik azokat a helyeket, ahol a termékek megvásárolhatók,
- a hagyományos termékekhez képest ízviláguk sanyargató, mellékízű, és élvezhetetlen,
- ha ízük közelít a hagyományos termékek ízéhez, akkor nevükben diabetikus vagy diabetikusságot sugallóak a készítmények, de összetételük nem felel meg a diabetikusság követelményének.
Az m-GEL Hungary Kft. termékfejlesztései ezzel szemben arra irányulnak, hogy a Dia-Wellness termékek ízben és kulináris élményben is többet nyújtsanak, mint a hagyományos termékek, továbbá ne tartalmazzanak 50%-nál nagyobb mértékben felszívódó szénhidrátokat.
A Dia-Wellness alapanyagok modern, természetes alapú cukorhelyettesítőket, például sztíviát (stevia), eritritolt, szukralózt, inulint és polidextrózt, vagy egyéb csökkent mértékben felszívódó szénhidráttartalmú cukrot, nyírfacukrot, fügecukrot, illetve kismértékben gyümölcscukrot tartalmaznak, ezért a termékek szénhidráttartalma legalább 30-50%-kal kevesebb, mint a hagyományos termékeké.