Dia-Wellness "0" kalóriás cukorhelyettesítő eritritollal, szukralózzal és sztíviával, 0% felszívódó szénhidráttartalommal. A termék 100 db 5 g-os tasakot tartalmaz.
A Dia-Wellness "0" Kcal Kávéházi Cukorhelyettesítő édesítőereje megegyezik a répacukoréval. A termék sütésálló.
Összetevők: eritritol, sztívia, szukralóz
Tápérték 100 g termékben: Energia: 0 kcal / 0 KJ Fehérje: 0 g Szénhidrát: 95,3 g ebből poliol: 95,3 Zsír: 0 g Összesített felszívódó szénhidrát: 0 g
Miért ezt a terméket válasszam?
A más gyártók által kiszerelt, csupán eritritolt ("eritrit") tartalmazó, hasonlónak mondott termékek csak az eritritol mérsékelt képességű, az asztali cukorhoz hasonlítva mindössze kb. 70% édesítőerejével bírnak. Ezzel szemben termékünk a hozzáadott sztívia kivonatnak köszönhetően az asztali cukorral megegyező, 100% édesítőerőt képvisel, így használata gazdaságosabb (és akár egészségesebb is lehet) más termékekhez viszonyítva. A Dia-Wellness "0" Kcal Cukorhelyettesítő tehát az eritritol "feljavított" édesítőerejének köszönhetően 1:1 arányban helyettesíti az asztali cukrot, megkönnyítve ezáltal a hagyományos receptúrákban történő alkalmazását.
Eritritol
Az eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást, mi több, kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) Édesítőereje önmagában 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze.
Az eritritol teljes mértékben felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség (több mint 80 gramm) fogyasztása esetén jut, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív, hashajtó hatása gyakorlatilag nincs. Metabolitjai a vesén keresztül választódnak ki, a vizelettel ürülnek, de 90%-ban változatlanul hagyja el a testet. Az eritritol kisebb molekulájú, és 90 százaléka felszívódik a vékonybélből, és nagy részben változatlan formában kiválasztódik a vizeletben. Ez a tulajdonsága az eritritolt egyedivé teszi a cukoralkoholok között. Az eritritol emésztési toleranciája magas: 2-3-szor jobb mint a xilité, a laktité, a maltité, és az izomalátáé, 3-4-szer jobb mint a szorbité és a mannité. Az eritritol a szervezetben gyorsan felszívódik, nem metabolizálódik, azután a vizelettel gyorsan, változatlan formában ürül.
A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.
Sztívia (Stevia, Jázminpakóca)
A sztívia, magyar nevén jázminpakóca, adja a termék négyszeres édesítőerejét az eritritolhoz. A Dél-Amerikában őshonos jázminpakóca leveleiből készült kivonat kb. 300-szor édesebb a répacukornál, természetes és szénhidrátmentes, sütésálló, sav- és lúgálló. Mindezek mellett a sztívia kivonat az erős gombaölő hatásának köszönhetően candida diétában is kiválóan alkalmazható.
|